v

NYHETER

11 dagar kvar till premiären

4 dec 2018

15 december 19.00 är det premiär på Konspiration! på 4:e teatern i Västerås. Vi vill passa på att välkomna skådespelerskan Ann-Charlotte Franzén som kunde hoppa in med kort varsel i produktionen. Härligt med sådan briljans på scenen!

Fotograf är Jens Mohr.

Läs mer om Konspiration!

Johan berättar engagerat om Flashmobscenen

17 sep 2018

Manuset tlll Konspiration! börjar så småningom växa fram och en nyckelscen i vår föreställning är Flashmobscenen. Folk som tror på journalisterna Adam och Kalonas konspirationsteori ska träffas i en tyst protest utanför regeringskanskliet med övertejpade kameror på sina mobiltelefoner. Våra hjältar har inte en aning om hur många som ska dyka upp. Och har de kontroll över vem som kommer? Och varför de är där? Har deras konspirationsteori börjat leva ett eget liv? Flashmobscenen slutar inte i triumf trots att så många hörsammat kallelsen. Nej, för våra hjältar innebär det inget annat än att en totalångest kommer krypande. Snabbt. Inte långsamt.

Läs mer om Konspiration!

Höstens stora samarbete med 4:e Teatern i Västerås

10 sep 2018

Så jäkla kul med samarbeten! Anna och Johan var idag i Västerås för ett möte med 4:e teatern som vi startat ett samarbete med under hösten. Såklart handlar det om vår nästa föreställning Konspiration! och snart kommer ni att kunna läsa mer ingående hur samarbetet kommer att gå till. Vi är mycket glada att 4:e teatern är med och tar Musikteater Unna ett steg längre.

Läs mer om Konspiration!

Teasern klar för Konspiration

15 maj 2018

Idag lanserades teasern för Musikteater Unnas nästa stora projekt, föreställningen Konspiration!. En gastkramande berättelse om konspirationsteorier som blandar storytelling och skådespeleri. Regissör är av en av världens absolut bästa muntliga scenberättare, fransmannen Abbi Patrix som turnerat med storytelling världen runt sedan 80-talet. Kulturrådet stödjer produktionen som har planerad premiär i dec 2018.

Läs mer

Musikteater Unna är medlem i följande organisationer. Läs mer på Om Musikteater Unna

Vi deltar i ett stort samarbetsprojekt med berättare från Wales och Italien som ska bli en internationell föreställning. Creative Europe stödjer projektet. Övriga deltagare är berättarfestivalerna Raccontamiunastoria och Beyond the border.