v

KALLOCAIN

Av Karin Boye 

Karin Boyes framtidsklassiker i helt ny tappning.
En skådespelare och ett metalband i ett stenbrott på Gotland. .

En berättelse om det viktiga du aldrig vågade säga.

Spelplats: Hide kulturbrott, Gotland

Datum: 30/7 - 3/8 2019

På scen: Berättare - Johan Theodorsson.
Elgitarr - Anders Peev
Trummor - Lea Larsson
Elbas - annonseras snart

Manus: Johan Theodorsson

Musik: Anders Peev

Regissör: Torgrim Mellum Stene

Producent: Anna Holmlin Nilsson

Bär alla på en undangömd kärlekshistoria? Går det att ta reda på andras hemligheter? Varje dag går Leo Kall till sitt arbete för att jobba med sin sanningsdrog. Ibland upptäcker han lockande men oroväckande berättelser av sina försökspersoner från frivilliga offertjänsten. Om ökenstaden dit statens kontroll inte räcker. Om sånger som inte är marscher. Kan de förmedla något som är viktigt för oss?

Musikteater Unna har observerat och lyssnat på vad Karin Boyes framtidsdystopi Kallocain har att säga till oss idag. Romanen handlar om en underlig drog som tar fram det sanna, det äkta hos alla människor. Vad är din egen, sanna röst? Din rytm, dina drömmar?

Platsen är ett stenbrott på Gotland. På scen ser vi en ensam berättare tillsammans med ett metalband; Elgitarr, bas och dubbla baskaggar. Charmigt, uppfriskande och virtuost.

Bilderna är från Musikteater Unnas inspelning av trailern i Hide kulturbrott på Gotland där Kallocain ska spelas i månadsskiftet juli/augusti i år.

Musikteater Unna är medlem i följande organisationer. Läs mer på Om Musikteater Unna

Vi deltar i ett stort samarbetsprojekt med berättare från Wales och Italien som ska bli en internationell föreställning. Creative Europe stödjer projektet. Övriga deltagare är berättarfestivalerna Raccontamiunastoria och Beyond the border.